Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αναγνωρισμένος και «Νόμιμος», πλέον, ο Στουρνάρας.



Στις 26 του περασμένου Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, προειδοποίησε τον πρωθυπουργό «να μη διανοηθεί» να προχωρήσει στον διορισμό του νέου διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και του νέου επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση , «δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος» της χώρας. «Δεν νομιμοποιείται…» , πρόσθεσε. Την προηγουμένη είχαν γίνει οι ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα.
Λίγες μέρες αργότερα, ο Σαμαράς αγνόησε την προειδοποίηση Τσίπρα και διόρισε διοικητή τον Στουρνάρα, τον οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελαν τότε να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό.
Οι μήνες πέρασαν και χτες ο Τσίπρας πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδος και συνάντησε τον Στουρνάρα. Η πληροφορία ότι εκείνος, την ώρα που τον υποδεχόταν, του είπε «Αλέξη, σε ευχαριστώ που ήρθες και με νομιμοποίησες», δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, καθώς οι δυό τους μιλούσαν χαμηλόφωνα…
Λίγη ώρα μετά τη συνάντηση, ο Τσίπρας έκανε δηλώσεις. Και είπε: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμιά συμφωνία που θα δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα, πριν από τη δημοκρατική διέξοδο»
Υποθέτω ότι ο Στουρνάρας θα άκουσε αυτή τη δήλωση ξαπλωμένος στην πολυθρόνα του και με ένα σαρδόνιο χαμόγελο να απλώνεται στο πρόσωπό του…
Γιώργος Καρελιάς
Protagon 

Δεν υπάρχουν σχόλια: