Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Το πάρτυ στο αεροδρόμιο της Κω συνεχίζεται......





«Η Υπηρεσία είναι ενήμερη για όλα»

Με αυτή την απάντηση που μεταβιβάζει ευθύνες, προσπάθησε να απαλλαγεί από την μη νόμιμη πράξη χρήσης του υπηρεσιακού αυτοκινήτου για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών του μετακινήσεων, ο εκτελών χρέη αερολιμενάρχη στο αεροδρόμιο της ΚΩ.
Αυτή η ολιγόλογη απάντηση σε ένα θέμα τόσο σοβαρό καταδεικνύει  ότι ο εν λόγω υπάλληλος αντιλαμβάνεται ότι η πράξη του είναι καθόλα παράνομη και συνάμα προκλητική και προσπαθεί να αποβάλλει από πάνω τις όποιες λάθος ενέργειες και ευθύνες.
Η έντεχνη δικαιολογία εκ μέρους του ότι η "Υπηρεσία είναι ενήμερη για όλα" στερείται βασιμότητας και σοβαρότητας
και τούτο διότι κανείς παράγων της υπηρεσίας δε θα συνηγορούσε να γίνεται χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου για την προσωπική – ιδιωτική εξυπηρέτηση ενός υπαλλήλου. Εξάλλου αν υπήρχε απόδειξη του ισχυρισμού του, δηλαδή κάποια έγγραφη έγκριση της παράλογης και παράνομης αυτής απαίτησης εκ μέρους του θα την είχε επικαλεστεί και ενδεχομένως για να βουλώσει στόματα θα την είχε δημοσιοποιήσει.
Εκτός αυτού ο εν ισχύ νόμος που αναφέρεται στην χρήση των υπηρεσιακών αυτικινήτων δεν προβλέπει σε καμία διάταξη, ότι η υπηρεσία δύναται να λαμβάνει αποφάσεις που θα έχουν ως σκοπό την ιδιωτική εξυπηρέτηση μεμονωμένων υπαλλήλων.
Επίσης είναι πολύ δύσκολο σήμερα με την οικονομική στενότητα που υπάρχει σε όλο το δημόσιο τομέα και τον έλεγχο των δαπανών και του ελέγχου της εν γένει λειτουργίας των υπηρεσιών να αναλάμβανε κάποιος υπηρεσιακός παράγων τέτοια ευθύνη και να συμφωνούσε με την αποδοχή αυτού του προκλητικά παράνομου αιτήματος.
Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση αυτή είναι η βουβή σιωπή των υπολοίπων υπαλλήλων που εργάζονται στο αεροδρόμιο της Κω. Ενώ ήταν γνώστες του όλου θέματος κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το αναδείξει η ακόμη και να το καταγγείλει. Ακόνη και αυτός που είχε την αρμοδιότητα και την ευθύνη κίνησης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων. Μήπως υπήρχε αδιαφορία;, Η μήπως υπάρχει φόβος;
Όπως και να έχει το όλο θέμα, η καταγγελία έγινε αναγκαστικά όταν επήλθε το μοιραίο, όταν δηλαδή το υπηρεσιακό αυτοκίνητο υπέστη υλικές ζημιές από σύγκρουση. Μόνο τότε κάποιοι σκέφτηκαν ότι έπρεπε να το αναδείξουν, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να τους καταλογίσουν και ευθύνες, ακόμη και το κόστος επισκευής του αυτοκινήτου, οι ζημιές του οποίου απεικονίζονται στην φωτογραφία. Ενδεχομένως να οδηγήθηκαν στη λύση αυτή γιατί ο παρανομών και στην περίπτωση αυτή προσπάθησε να κατασκευάσει και να επικαλεστεί ως άλλοθι την άδεια που ο ίδιος χορήγησε στον εαυτό του και να προδιαγράψει χρονικά τη ζημία ότι συντελέστηκε στις ημέρες της αδείας του, που αυτός δε χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.
Και όμως ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει διερευνηθεί η υπόθεση και δεν έχουν επιβληθεί οι ανάλογες κυρώσεις στον προκλητικά παρανομούντα υπάλληλο.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες βρίσκεται στην τελική ευθεία για την διενέργεια ΕΔΕ.
Πιο αναλυτικά η υπόθεση έχει ως εξής:
Με μια καταγγελία αγνώστου σε ένα site («tromaktiko») δημοσιοποιήθηκε το όλο θέμα.
Αναλυτικά το δημοσίευμα, το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε πολλά sites και blogs, έχει ως εξής και μπορείτε για του λόγου το αληθές να το δείτε και στην παρακάτω διεύθυνση:

«Αγαπητό tromaktiko,
Τον Μάιο του 2014 ο εκτελών χρέη προϊσταμένου στον Κρατικό Αερολιμένα Κω άλλαξε κατοικία και μετακόμισε 30χλμ μακριά από το αεροδρόμιο. Παρά το γεγονός ότι η...Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαθέτει όχημα για την μεταφορά του προσωπικού από και προς τον αερολιμένα, ο εν λόγο κύριος χρησιμοποιεί για τις προσωπικές του μετακινήσεις άλλο όχημα της υπηρεσίας 1600cc χρεώνοντας καύσιμα και συντήρηση στο Ελληνικό Δημόσιο.
Πίσω του κρύβεται κύκλωμα και άλλων επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι με «αλχημείες» δικαιολογούν την αυξημένη κατανάλωση των καυσίμων. Παράλληλα αγνοεί προκλητικά το νόμο που απαγορεύει σε οχήματα του Δημοσίου να κυκλοφορούν μακριά από την έδρα της υπηρεσίας στην οποία ανήκουν. Από την πλευρά της η Διοίκηση της ΥΠΑ δείχνει απρόθυμη να επέμβει παρά τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς, επώνυμες και ανώνυμες.
Έκανα προσωπική επώνυμη καταγγελία στη σελίδα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η οποία προφανώς πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Όλοι γνωρίζουν, όμως ουδείς ασχολείται. Γιατί άραγε;
Πρόσφατα το όχημα των 1600cc ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές-όπως φαίνεται στις φωτο-το οποίο (ατύχημα) έλαβε χώραν 20χλμ μακριά από την έδρα της υπηρεσίας, γεγονός που από μόνο του θα έπρεπε να προκαλέσει Ε.Δ.Ε (ένορκη διοικητική εξέταση).
Αντί για κάτι τέτοιο ο συγκεκριμένος και οι αυλικοί του εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν τρακαρισμένο για ιδιωτικές μετακινήσεις (ψώνια στο S/M, μεταφορά παιδιών σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ).Υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό που πιστοποιεί όλα τα παραπάνω.
Τις τελευταίες ημέρες λόγω επισκευής του οχήματος, ο εν λόγω υπάλληλος κυκλοφορεί με υπηρεσιακό όχημα τύπου Jeep Cherokee άνω των 2000cc !!! Και τα ερωτήματα είναι : Θα ευαισθητοποιηθεί κανείς ; Μέχρι πότε θα συνεχίζεται το πάρτι ορισμένων επιτήδειων πάνω στην δημόσια περιουσία; Γιατί πρέπει ο υπερχρεωμένος Έλληνας φορολογούμενος να επιβαρύνεται τις ιδιωτικές μετακινήσεις των μελών του κάθε κομματικού σωλήνα; Περιμένω απαντήσεις.
Αναγνώστης
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον εκτελούντα χρέη αερολιμενάρχη κ. Καλούδη, μας απάντησε ότι η Υπηρεσία είναι ενήμερη για όλες αυτές τις μετακινήσεις, ενώ για το ατύχημα, μας ενημέρωσε ότι όταν έγινε ό ίδιος ήταν σε άδεια, ενώ και γι’ αυτό το θέμα έχει ενημερωθεί η Υπηρεσία και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αναμενόμενο όταν υπάρχει - υπηρετή στην επιθεώρηση δημόσιας διοίκησις υπάλληλός της ΥΠΑ ....................................................................................................